TIPPEK IMMUNRENDSZERED ERŐSÍTÉSÉHEZ

2020.10.21


A médiából rengeteget hallunk a maszkhasználatról na meg a kézmosásról, de hogy hogyan erősíthetjük immunrendszerünket táplálkozással? Erről semmit nem hallani, pedig legfontosabb lépcső!  Vannak dolgok amivel gyengíteni és vannak dolgok amivel pont erősíteni tudod ellenálló képességed. 
 Az erős immunrendszert nem lehetetlen elérni csak egy kis odafigyelés kell az egészségünkre, és ezzel erősíthetjük belső ellenállórendszerünket. 

Táplálkozz egészségesen, fogyassz elegendő zöldséget és gyümölcsöt & kerüld a feldolgozott és félkész ételeket!

Talán már tudod, hogy az immunrendszer erősítésének egyik módja a helyes táplálkozás, hiszen a vitaminban, ásványi anyagokban szegény, egyoldalú étkezés gyengíti a védekezőrendszert.
Az egészséges táplálkozással nagyon sokat tehetünk.
Érdemes csökkenteni az adalékanyagokat, tartósítószereket tartalmazó élelmiszereket. A feldolgozott élelmiszerek megfosztanak az energiától és méreganyagokat juttatnak a szervezetünkbe. Vannak bizonyos élelmiszerek, amelyek nagyon hasznosak az immunrendszernek, különösen az előflórás joghurtok, amelyek magas szintű prebiotikus és probiotikus baktériumokat tartalmaznak. Néhány étel különösen gyengíti az immunrendszert ilyenek például a cukros ételek. A cukor nagyban hátráltatja szervezetünket a betegség elleni küzdelemben. Vigyázz, sok olyan ételben is található cukor, amiről nem is gondolnád (például a ketchup, saláta öntetek)!

A gyenge immunrendszer jelei lehet a  gyakori fáradtságérzet, 
 gyakori betegeskedés, lassan gyógyuló sebek, elhúzódó gyógyulás, hajhullás, töredezett körmök, pattanások, folyton kiújuló herpesz...Csökkentsd a stresszt!

Ha krónikus stresszben szenvedünk, az nagyon káros lehet az immunrendszer egészségére, és növeli a betegségek kockázatát, mert megváltoztathatja a természetes bélbaktériumok egyensúlyát.
Szinte lehetetlen 100%-ig elkerülni a stresszhelyzeteket, de az alábbi tippek rendszeres alkalmazásával jelentősen csökkenthető a stressz mértéke:
🔹Előretervezés
🔹Jóga, meditáció,masszás
🔹Sport, edzés, bármely testmozgás (akár kiadós séta)
🔹Természetben töltött idő,kirándulás
🔹Megfelelő alvás, pihenés, szex
🔹Figyelj arra, hogy egészségesen étkezz és aludj eleget.
🔹Keress olyan tevékenységeket amik boldoggá tesznek.

A sportolás jó stresszcsökkentő és immunerősítő lehet. Amikor a szív erőteljesebben kezd pumpálni, az érfalra kitapadt immunsejtek is bekerülnek a keringésbe. Az immunsejtek mennyisége mozgás hatására akár meg is duplázódhat.


Aludj naponta 6-8 órát! 

Védelmi rendszer stimulálásának és regenerálásának létfontosságú eszköze az alvás. Elegendő pihenéssel van a legjobb esélyünk arra, hogy testünk meggyógyítsa és helyreállítsa egészségét. Általában 6-8 óra alvás az optimális mennyiség.


Gyakran és alaposan moss kezet! 

A higiéniás védelem, a tisztaságra törekvés alapvető az immunrendszer védelme szempontjából. Mindig fordítsunk nagy figyelmet a kézmosásra, nemcsak azért, hogy saját immunrendszerünket erősítsük, hanem azért is, hogy véletlenül se fertőzzünk meg másokat is, ha éppen betegek vagyunk
( És igen, betegen ne menj edzeni, saját és mások egészsége érdekében. Gondolj társaidra!) 


Hagyd abba a dohányzást! 

A dohányzás közvetlenül hat a légzőrendszerünkre, ami hozzájárul a köhögéshez és a megfázáshoz. Amikor abbahagyjuk a dohányzást, az immunrendszer nagyjából 30 nap után kezd helyreállni. 

Tudtad, hogy egyetlen szál cigaretta rengeteg vitamint von el a szervezetedtől?A cigarettában lévő nikotin gátolja a C-vitamin felszívódását. Kutatások szerint egyetlen szál cigaretta 25-100 milligramm C-vitamint von el a szervezettől.
Ha tehát napi 10 szál cigarettát szívsz, akár plusz 1000 milligramm C-vitaminra is szükséged lehet.


Növeld meg vitaminbeviteled!

Emeld meg legfőképpen a D3 és C vitamin beviteled és kezdj el szedni omega 3-at.
A minőségi táplálkozás elengedhetetlen része a táplálék kiegészítő a XXI.-században! Még az egészséges és kiegyensúlyozott étrendből is hiányozhat olykor egy-két tápanyag. A Kolly Fitness DIVA BOX szépségvitamin egy olyan védőhálót jelent, amely megelőzi a kialakuló hiányt. A Kolly Fitness Diva Box-al nem kell választanod a szépséged ápolása és az egészséged megőrzése között. Egy termékben megtalálható minden, kompromisszumok nélkül! Használatával gyorsabb köröm és hajnövekedés érhető el! Használatával már első hét után érzed jótékony hatásait például növekvő energiaszint. Szerezd be most!
 KATTINTS!