Töltött csirkecomb sült újburgonyával

Hozzávalók 2 étkezésnyi adaghoz:
300g újburgonya
1 nagy bőrös csirkecomb ( kb 130g húst tartalmaz)
30g purpur kenyér vagy más 65% feletti teljes kiőrlésű liszt tartalmú kenyér
1 tojás
100g csiperkegomba, petrezselyem
tetszőleges fűszerek
Elkészítés:
A burgonyát én személy szerint sosem szoktam meghámozni, hanem alaposan megmosom kisebb darabokra vágom és most sütőzacskóban sütöttem, így omlós lett.
A csirkecombot tetszőlegesen fűszerezem ( itt görög fűszerkeverék)
A bőre alá pedig benyomom a tölteléket.
Töltelék elkészítése: A 30g purpur kenyeret beáztatom vízbe, kinyomom belőle a vizet és a tojással elkeverem. Fűszerezem tetszés szerint, rakok bele petrezselymet és 100g pirított gombával elkeverem. Ezt nyomom a csirke bőre alá.
Sütőben készre sütöm.
Én ecetes uborkasalátával tálaltam ami meg korlátlanul mehet mellé :)
Ebből egy jó kiadós adag lett így én 2 étkezésre osztottam el magamnak.
Tápérték ( egész:)
872 kcal, 37g zsír,84g szénhidrát, 50g fehérje
