Teljes kiőrlésű pizza recept

2020.04.25


Hozzávalók:

2,5 bögre teljes kiőrlésű tönkölybúzaliszt
1 csomag instant élesztőpor (7 g)
2 dl meleg víz
0,5 tk stevia
1 tk só
1 ek olívaolaj



Elkészítés:

A tészta hozzávalóit egy tálban összekeverjük, majd 4-5 percig gyúrjuk (akkor jó az állaga, ha nem ragad hozzá a kezünkhöz a tészta, ezért ha szükséges, egy kevés lisztet még tehetünk hozzá gyúrás közben). Ezután 20-30 percig letakarva pihentetjük.
A tésztát elfelezzük, és külön-külön kb. fél cm vastagra nyújtjuk. A sütőt hőlégkeveréses üzemmódban 250 fokra előmelegítjük.
A pizzákra ízlés szerinti feltétet teszünk.
Kilisztezett nagy tepsibe fektetjük, és kb. 15-20 percig sütjük.
*2 db 30 cm-es, vékony pizza lesz belőle.
Nekem pont 17 perc kell, hogy készre süljön ennél a vastagságnál.


( Forrás: FITTEN EGÉSZ ÉVBEN KOLLYVAL csoporttag által feltöltött recept)