Diétás székelykáposzta csirkemellből
![](https://517927940c.clvaw-cdnwnd.com/7cfab9e94438b48c6f7fd668ecffe1ae/200001732-37af737afa/15271764_1156961597712894_2456361845272690262_o.jpg?ph=517927940c)
Hozzávalók 4 adaghoz:
800g savanyú káposzta
600g csirkemell apró kockákra vágva
1 fej vöröshagyma
30g kókuszolaj
2 gerezd fokhagyma
2 teáskanál pirospaprika
2-3 db babérlevél
só, bors
Adagonként 100-100g 12%-os tejföl a végén
Elkészítés:
Aprítsuk fel a vöröshagymát és törjük össze a 2 gerezd fokhagymát, majd a 30g kókuszolajon pároljuk üvegesre. Amikor már üveges, akkor húzzuk le a tűzről, szórjuk meg a pirospaprikával, öntsünk rá fél deci vizet, tegyük vissza a tűzre és alacsony lángon főzzük a pörkölt alapot. Ha elfőtt a víz, akkor adjuk hozzá a felkockázott csirkemellet. Pároljuk fehéredésig, majd öntsük fel annyi vízzel, hogy ellepje és lefedve hagyjuk kicsit főni. (kb.10 perc).
A savanyú káposztát mossuk át, majd keverjük a húshoz. Fűszerezzük sóval, egész borssal, babérlevéllel. Ismét öntsük fel annyi vízzel, amennyi ellepi. Jó 30-40 percig pároljuk, amíg a káposzta puha nem lesz. Tálaláskor tegyünk rá tejfölt.
1 adag tápértéke:
440 kcal, 23.5g zsír, 13g szénhidrát, 40g fehérje
![](https://517927940c.clvaw-cdnwnd.com/7cfab9e94438b48c6f7fd668ecffe1ae/200005523-958e4958e6/image_123650291%20%285%29.jpeg?ph=517927940c)