Diétás székelykáposzta csirkemellből
Hozzávalók 4 adaghoz:
800g savanyú káposzta
600g csirkemell apró kockákra vágva
1 fej vöröshagyma
30g kókuszolaj
2 gerezd fokhagyma
2 teáskanál pirospaprika
2-3 db babérlevél
só, bors
Adagonként 100-100g 12%-os tejföl a végén
Elkészítés:
Aprítsuk fel a vöröshagymát és törjük össze a 2 gerezd fokhagymát, majd a 30g kókuszolajon pároljuk üvegesre. Amikor már üveges, akkor húzzuk le a tűzről, szórjuk meg a pirospaprikával, öntsünk rá fél deci vizet, tegyük vissza a tűzre és alacsony lángon főzzük a pörkölt alapot. Ha elfőtt a víz, akkor adjuk hozzá a felkockázott csirkemellet. Pároljuk fehéredésig, majd öntsük fel annyi vízzel, hogy ellepje és lefedve hagyjuk kicsit főni. (kb.10 perc).
A savanyú káposztát mossuk át, majd keverjük a húshoz. Fűszerezzük sóval, egész borssal, babérlevéllel. Ismét öntsük fel annyi vízzel, amennyi ellepi. Jó 30-40 percig pároljuk, amíg a káposzta puha nem lesz. Tálaláskor tegyünk rá tejfölt.
1 adag tápértéke:
440 kcal, 23.5g zsír, 13g szénhidrát, 40g fehérje