Csirketorta recept

2021.12.26

Hozzávalók (24 cm-es tortaformához):
450g csirkemellfilé
4db tojás 
300g reszelt sajt
40g zabpehelyliszt 
100g szeletelt csirkemell sonka 
40g 12%-os tejföl 

Turcsányi Mery fotója

Tóth Beatrix fotója

Székely-Kemele Martina fotója

Csávás-Dobák Szandra fotója

Elkészítés:
A tortaformát béleljük ki sütőpapírral.
A húst kisebb méretű, vékony szeletekre vágjuk, kicsit kiklopfoljuk és mindkét oldalát besózzuk.
A tojást a tejföllel és fél kávéskanálnyi sóval felverjük, a lisztet tálkába mérjük.
A forma alját megszórjuk reszelt sajttal. A hússzeleteket először a zablisztbe, majd a tejfölös tojásba forgatjuk és a formába fektetjük őket. Megszórjuk reszelt sajttal, és befedjük csirkemell sonkával. Ezt a rétegezést még egyszer megismételjük, végül a sonkaszeletekre öntjük a maradék tojásos keveréket.
Alufóliával befedjük a formát, és egy tepsibe állítjuk. Megsütjük.
Eltávolítjuk a fóliát, a maradék reszelt sajtot rászórjuk a tortára, és pár percre visszatolva a sütőbe, a tetejére pirítjuk. Salátával vagy párolt zöldséggel tálaljuk. 

( Forrás: FITTEN EGÉSZ ÉVBEN KOLLYVAL csoporttag által feltöltött recept)