Csirketorta recept
Hozzávalók (24 cm-es tortaformához):
450g csirkemellfilé
4db tojás
300g reszelt sajt
40g zabpehelyliszt
100g szeletelt csirkemell sonka
40g 12%-os tejföl
só
Turcsányi Mery fotója
Tóth Beatrix fotója
Székely-Kemele Martina fotója
Csávás-Dobák Szandra fotója
Elkészítés:
A tortaformát béleljük ki sütőpapírral.
A húst kisebb méretű, vékony szeletekre vágjuk, kicsit kiklopfoljuk és mindkét oldalát besózzuk.
A tojást a tejföllel és fél kávéskanálnyi sóval felverjük, a lisztet tálkába mérjük.
A forma alját megszórjuk reszelt sajttal. A hússzeleteket először a zablisztbe, majd a tejfölös tojásba forgatjuk és a formába fektetjük őket. Megszórjuk reszelt sajttal, és befedjük csirkemell sonkával. Ezt a rétegezést még egyszer megismételjük, végül a sonkaszeletekre öntjük a maradék tojásos keveréket.
Alufóliával befedjük a formát, és egy tepsibe állítjuk. Megsütjük.
Eltávolítjuk a fóliát, a maradék reszelt sajtot rászórjuk a tortára, és pár percre visszatolva a sütőbe, a tetejére pirítjuk. Salátával vagy párolt zöldséggel tálaljuk.
( Forrás: FITTEN EGÉSZ ÉVBEN KOLLYVAL csoporttag által feltöltött recept)