Csirketorta recept

2024.10.18

Hozzávalók (24 cm-es tortaformához):
450g csirkemellfilé
4db tojás 
300g reszelt sajt
40g zabpehelyliszt 
100g szeletelt csirkemell sonka 
40g 12%-os tejföl 

Nem csak recepteket szeretnél, hanem eredményt is?

Kérd a rád szabott étrendedet vagy válassz a diétás receptkönyveim közül, ha még több kipróbált finomságra vágysz pontosan feltüntetett kalória- és makróértékekkel!

Elkészítés:
A sütőformát sütőpapírral kibéleljük.
A húst vékony, kisebb szeletekre vágjuk, enyhén kiklopfoljuk, majd mindkét oldalát megsózzuk.
A tojásokat a tejföllel és fél kávéskanál sóval alaposan elkeverjük, a zablisztet külön tálkába kimérjük.
A forma alját megszórjuk egy kevés reszelt sajttal. A hússzeleteket először zablisztbe, majd a tojásos-tejfölös keverékbe forgatjuk, és a formába fektetjük. Megszórjuk reszelt sajttal, majd egy réteg sonkával fedjük. Ezt a rétegezést még egyszer megismételjük.
A tetejére ráöntjük a maradék tojásos keveréket, majd a formát alufóliával lefedjük, és egy tepsibe állítjuk. Előmelegített sütőben, alsó-felső sütési módon, 220 °C-on kb. 60–65 perc alatt megsütjük.
Ezután eltávolítjuk a fóliát, a tetejére szórjuk a maradék reszelt sajtot, és néhány percre visszatesszük a sütőbe, hogy szépen megpiruljon.

Salátával vagy párolt zöldségekkel kínáljuk.

( Forrás: FITTEN EGÉSZ ÉVBEN KOLLYVAL csoporttag által feltöltött recept)