Csirkemell füstölt sajtos bundában, karfiolpürével

2019.04.30



Hozzávalók:

150g csíkokra vágott csirkemell
20g zabliszt / gluténmentes ledarált zabpehely
1 egész tojás felverve
70g reszelt füstölt sajt vagy parmezán

300g karfiol 


Elkészítés:
A csirkét sózzuk majd panírozzuk.
(zablisztbe forgat utána tojásba és a reszelt sajtba)
A zablisztes pontot akár el is hagyhatjuk. Ekkor a tojás után rögtön reszelt sajtba vagy reszelt parmezán sajtba forgassuk a húst.
Sütőpapíros tepsiben aranybarnára sütjük.

Karfiolpüré elkészítése:
A karfiolt apró rózsákra szedjük. Sós vízben készre főzzük.
Amikor készen van összetörjük. 
Izlés szerint fűszerezzük sóval /borssal. Én még a legvégén turmixgépbe is jól pépesre dolgoztam.  




Tápérték:
657 kcal, 68g fehérje, 26g szénhidrát, 28g zsír 


Készítsd el receptem és használd a #kollyfitness hashtaget!