Havas toboz süti: látványos édesség sütés nélkül

Hozzávalók (5 darabhoz)
150g hozzáadott cukortól mentes, édesített keksz ledarálva
(pl. Gullon rostdús cukormentes keksz)
80g szobahőmérsékletű vaj
30g natúr kakaópor
40g stevia–eritrit keverék
30g tej
1–2 csepp rumaroma (ízlés szerint)
Díszítéshez:
80g kakaós, kagyló formájú gabonapehely (lehetőleg hozzáadott cukor nélkül)
Poreritrit a szóráshoz
Elkészítés:
Egy tálban alaposan összekeverjük az összes hozzávalót, amíg egy jól formázható, kókuszgolyó állagú masszát nem kapunk.
A masszából kúp alakú formákat készítünk, majd alulról felfelé haladva beleszurkáljuk a gabonapelyheket, mindig kissé eltolva egymástól – ettől lesz igazán szép, "tobozos" a hatás.
Ha a toboz túl nyitottra sikerülne, két tenyerünk között óvatosan formázhatjuk zártabbra.
Végül porrá őrölt eritrittel megszórjuk, és már kínálhatjuk is.




