Havas toboz süti: látványos édesség sütés nélkül 

2025.12.14

Hozzávalók (5 darabhoz)
150g hozzáadott cukortól mentes, édesített keksz ledarálva
(pl. Gullon rostdús cukormentes keksz)
80g szobahőmérsékletű vaj
30g natúr kakaópor
40g stevia–eritrit keverék
30g tej
1–2 csepp rumaroma (ízlés szerint)

Díszítéshez:
80g kakaós, kagyló formájú gabonapehely (lehetőleg hozzáadott cukor nélkül)
Poreritrit a szóráshoz

Nem csak recepteket szeretnél, hanem eredményt is?

Kérd a rád szabott étrendedet vagy válassz a diétás receptkönyveim közül, ha még több kipróbált finomságra vágysz pontosan feltüntetett kalória- és makróértékekkel!


Elkészítés:
Egy tálban alaposan összekeverjük az összes hozzávalót, amíg egy jól formázható, kókuszgolyó állagú masszát nem kapunk.
A masszából kúp alakú formákat készítünk, majd alulról felfelé haladva beleszurkáljuk a gabonapelyheket, mindig kissé eltolva egymástól – ettől lesz igazán szép, "tobozos" a hatás.
Ha a toboz túl nyitottra sikerülne, két tenyerünk között óvatosan formázhatjuk zártabbra.
Végül porrá őrölt eritrittel megszórjuk, és már kínálhatjuk is.

Megnézem videóval!