Spenótos-ricottás csirkemell

2020.10.26


Spenótos-ricottás csirkemell gombás kölessel


Hozzávalók:
200g csirkemell vékony szeletekre vágva
100g ricotta
200g spenót
50g reszelt sajt 
 

Elkészítés:
4-5g kókuszolajon pár perc alatt megpároljuk a spenótot, amire rákanalazzuk a ricottát, és jól elkeverjük. Az egészet borsozzuk, sózzuk.
A csirkemellet kiterítjük, tetszőlegesen fűszerezzük és megtöltjük a spenótos-ricottás töltelékkel, majd fogpiszkálóval összetűzzük.
A húst tepsibe rakjuk, és megszórjuk sajttal, majd 30 percre betesszük a 180°C-ra előmelegített sütőbe.

Ebből a mennyiségből  2 étkezésre elgendő  adag jön ki. Én gombás kölessel tálaltam. 

Spenótos ricottás hús tápértéke:
Összesen:
620 kcal, 30g zsír, 7g szénhidrát, 72g fehérje

1 adag:
310 kcal, 15g zsír, 3g szénhidrát, 36g fehérje