Sonkával és sajttal töltött gombafejek bulgurral, salátával és retekkel

Hozzávalók 1 adaghoz:
50g magas hústartalmú csirkemell sonka
50g reszelt sajt
3-4 fej nagyobb csiperkegomba
60g bulgur
5-8g kókuszolaj
só, petrezselyem
retek, 2 marék jégsaláta
Elkészítés:
A gombafejeket megtisztítjuk, a szárukat óvatosan eltávolítjuk, majd apróra vágjuk.
A gombaszárakat kevés kókuszolajon serpenyőben megpirítjuk, majd félretesszük – ez kerül később a bulgur köretbe.
A sonkát apróra vágjuk, összekeverjük a reszelt sajttal, és ezzel megtöltjük a gombafejeket.
A megtöltött gombákat sütőpapírral bélelt tepsibe helyezzük, és 180 °C-ra előmelegített sütőben kb. 18–20 percig sütjük, amíg a sajt a tetején szépen megpirul, és a gomba megpuhul.
A körethez a megpirított gombaszárakat a főtt bulgurhoz keverjük, majd friss salátával és retekkel tálaljuk.




