Sonkával és sajttal töltött gombafejek bulgurral, salátával és retekkel 

2025.12.08


Hozzávalók 1 adaghoz:
50g magas hústartalmú csirkemell sonka
50g reszelt sajt
3-4 fej nagyobb csiperkegomba
60g bulgur 
5-8g kókuszolaj
só, petrezselyem 
retek, 2 marék jégsaláta 


Nem csak recepteket szeretnél, hanem eredményt is?

Kérd a rád szabott étrendedet vagy válassz a diétás receptkönyveim közül, ha még több kipróbált finomságra vágysz pontosan feltüntetett kalória- és makróértékekkel!



Elkészítés:
A gombafejeket megtisztítjuk, a szárukat óvatosan eltávolítjuk, majd apróra vágjuk.
A gombaszárakat kevés kókuszolajon serpenyőben megpirítjuk, majd félretesszük – ez kerül később a bulgur köretbe.
A sonkát apróra vágjuk, összekeverjük a reszelt sajttal, és ezzel megtöltjük a gombafejeket.
A megtöltött gombákat sütőpapírral bélelt tepsibe helyezzük, és 180 °C-ra előmelegített sütőben kb. 18–20 percig sütjük, amíg a sajt a tetején szépen megpirul, és a gomba megpuhul.

A körethez a megpirított gombaszárakat a főtt bulgurhoz keverjük, majd friss salátával és retekkel tálaljuk.