Medvehagymás pogácsa

Hozzávalók:
250g teljes kiőrlésű liszt (+ 30g a nyújtáshoz)
250g zsírszegény túró
100g olvasztott vaj
1db tojás
4g porélesztő
60g medvehagyma
1 tk só

A tetejére:
1 db tojássárgája a kenéshez
10g szezámmag



Elkészítés:

A tészta hozzávalóit alaposan összedolgozzuk. (olvasztott vaj, liszt, túró, só, porélesztő) A medvehagymát apróra vágjuk és összekeverjük a tésztával.
A tésztát kinyújtjuk és kiszaggatjuk.
A tetejét lekenjük tojással, megszórjuk szezámmaggal és előmelegített sütőben 180 fokon kb 20-30 percig sütjük. Nekem ebből a mennyiségből 27 darab lett.


Tápérték:
Egész:
2133 kcal, 112g zsír, 208g szénhidrát, 80g fehérje

1 darab:
79 kcal, 4g zsír, 7g szénhidrát, 3g fehérje