Karácsonyi saláta mandarinnal, gránátalmával és fetával

Hozzávalók (4 adag)
Salátához:
150g római saláta vagy vegyes zöldsaláta (pl. bébispenót, rukkola)
2 db mandarin (meghámozva, gerezdekre szedve)
1 közepes gránátalma magjai
60g feta sajt (elmorzsolva)
40g pekándió vagy dió (durvára vágva, száraz serpenyőben enyhén megpirítva)
1 kisebb lilahagyma (nagyon vékonyra szeletelve – opcionális)
Öntethez:
3 evőkanál extra szűz olívaolaj
1 evőkanál balzsamecet vagy frissen facsart narancslé
1 teáskanál méz
Só, frissen őrölt bors ízlés szerint
Elkészítés:
A salátaleveleket alaposan megmossuk, lecsepegtetjük, majd egy nagy salátástálba tesszük.Hozzáadjuk a mandaringerezdeket, a gránátalma magokat és az elosztott lilahagymát. Megszórjuk az enyhén pirított dióval és az elmorzsolt fetasajttal.Egy kis tálban simára keverjük az öntet hozzávalóit.
Tálalás előtt meglocsoljuk a salátát az öntettel, majd óvatosan összeforgatjuk.
Ez a színes, ünnepi karácsonyi saláta tökéletes egyensúlyt teremt az édeskés gyümölcsök, a ropogós magvak és a krémes sajt között. A mandarin frissessége, a gránátalma üde savassága és a diós feltétek együtt igazi ízorgiát alkotnak, miközben könnyed, mégis látványos fogásként kerülhet az ünnepi asztalra. Ideális választás, ha szeretnél valami könnyebb, de különleges köretet a karácsonyi menübe.




