Cukormentes zserbógolyók        lépésről lépésre

Hozzávalók 20 darabhoz:

200 g  cukor STOP! háztartási keksz ledarálva
200g cukrozatlan darált dió
200 g Xilittel és eritrittel édesített őszibaracklekvár
Folyékony stevia édesítésnek és pici  rumaroma (elhagyható)

Mázhoz:
150 g étcsokoládé
15 g kókuszolaj

Szórás:
Nálam 30g színes tortadara,
de lehet kókuszreszelék vagy darált dió is


Egy tálban összekeverjük a zserbógolyó hozzávalóit: a darált kekszet a diót és a baracklekvárt.
Ízlés szerint édesítjük és tehetünk bele egy nagyon pici rumaromát is.

Amikor jól összedolgoztuk a masszát közepes méretű (kb. 3 cm átmérőjű) golyókat formázunk belőle. Az elkészült golyókat fél órára a hűtőbe tesszük. 

Az étcsokoládét és a kókuszolajat vízgőz felett összeolvasztjuk. A golyókat az olvasztott csokoládéba mártjuk. Megszórhatjuk akár kókuszreszelékkel, darált dióval vagy tortadarával is. Hűtőben minimum 3-4 órát állni hagyjuk, hogy jól megdermedjen :) 



Tápérték:
Egész (20 darab)
3351 kcal, 234g zsír, 247g szénhidrát, 72g fehérje

1 darab:
167 kcal,  11g zsír,  12g szénhidrát,  3g fehérje