Citromos sajttorta

Hozzávalók:
tésztához:
300g zabkeksz összetörve
100g olvasztott vaj
+ 10g vaj a forma kikenéséhez

krémhez:
200g Szarvasi Mascarpone 
200g krémsajt
1 egész tojás
200g  12%-os tejföl
tetszőleges mennyiségű folyékony stevia
2 tasak ( 20g) Bourbon Vaníliás xilit 
2 citrom reszelt héja

Elkészítés:
Egy tálban keverjük össze a tészta hozzávalóit,
hogy egyformán nedves legyen.
Egy kapcsos tortaformát vajazzunk ki.
Tegyük bele a vajas morzsolt zabkekszet és simítsuk el.

Krém elkészítése:
Kézimixerrel verjük fel a krémsajtot, mascarponét, tejfölt alacsony sebességen 1 percig, míg sima és csomómentes lesz.
Adjuk hozzá a tojást továbbra is a mixerrel verve, amíg össze nem áll. Fokozatosan adjuk hozzá a steviát és vaníliás xilitet és verjük, amíg krémes nem lesz 1-2 percig. Adjuk hozzá a  reszelt citromhéjat.
 Jól keverjük össze, de ne legyen túlmixelve.
Öntsük bele a tölteléket a tortaformába, és simítsuk el a tetejét.
160 fokon kb 40-50 percig sütjük.
Ha kész, hagyjuk kihűlni majd rakjuk a hűtőbe minimum fél napra, hogy a krém is jól megszilárduljon. Tálaláskor én por eritrittel és gyümölcsökkel tálaltam.


Tápérték:
Egész ( 6 szelet)
3822 kcal, 53g fehérje, 203g szénhidrát, 308g zsír 

1 szelet:
637 kcal, 8g fehérje, 34g szénhidrát, 51g zsír 


Készítsd el receptem és használd a #kollyfitness hashtaget!