
Almakarikák leveles tésztában
2025.12.11

Hozzávalók 6 szelethez:
2db nagy piros alma (itt 500g)
1 csomag (280g) teljes kiőrlésű leveles tészta
1db tojássárgája a kenéshez
porrá őrölt fahéj + glicin édesítésnek a tetejére
(lehet stevia / eritrit is)
Elkészítés:
Az almákat mossuk meg alaposan, majd vágjuk kb 8-10mm vastag szeletekre. (Meg is hámozhatjuk,de én nem szoktam)
Az almaszeletek közepét pogácsaszaggatóval vagy valami éles kör alakú eszközzel vágjuk ki.
A leveles tésztát hosszú, vékony csíkokra vágjuk fel.
Az almaszeleteket tekerjük körbe a leveles tésztacsíkokkal.
Tegyük sütőpapírral bélelt tepsire, majd kenjük meg tojássárgájával és szórjuk meg fahéjas glicinnel.
Előmelegített sütőben 180 fokon süssük kb. 15-20 percig.
Nekem ebből a mennyiségből 6 szelet lett.




