Áfonyás cukormentes piskóta

2020.04.25

Hozzávalók:
4db tojás
200g graham liszt (vagy zabliszt) /+10g grahan liszt a gyümölcs forgatásához/
200g áfonya
6g szódabikarbóna vagy 6g sütőpor
10ev. Forró víz
Édesítő nálam folyékony stevia)
Aroma(rum)
por stevia szórásként 



Elkészítés:
A sütőt előmelegítjük.
A tojássárgáját édesítővel gépi habverővel 2 perc alatt alaposan összedolgozzuk. A víz felét hozzáadjuk (5ev.)
Szódabikarbónával (vagy sütőporral) elkevert liszthez hozzáadjuk a maradék vizet(5ev.)
A tojásfehérjéket kemény habbá verjük és óvatósan nehogy összetörjön beleforgatjuk a tojásos-lisztes masszába.
A tésztát sütőpapirral bélelt tepsibe öntjük és rászórjuk a lisztbe hempergetett áfonyát.
160fokos sütőben kb.25-30perc /tűpróba azért érdemes!!
Nekem ebből 8 szelet lett!
*Kolly tipp:  Ha esetleg túl szárazra sikerült vagy marad belőle másnapra én úgy szoktam feldobni, hogy félbevágom őket és megkenem a közepét cukormentes lekvárral.

Tápérték:
Egész tepsi:
1179 kcal, 21g zsír, 183g szénhidrát, 53g fehérje

1 szelet:
147 kcal, 3g zsír, 23g szénhidrát, 7g fehérje