Kevert meggyes süti

2021.07.09


Hozzávalók:

▫️4db tojás
▫️200g graham liszt
▫️400g magozott meggy
▫️5g szódabikarbóna
▫️10ev. Forró víz
▫️Édesítő
▫️Aroma (rum)

Elkészítés:
A sütőt előmelegítjük.
A tojássárgáját édesítővel gépi habverővel 5 perc alatt alaposan összedolgozzuk. A víz felét hozzáadjuk (5ev.)
Szódabikarbónával elkevert liszthez hozzáadjuk a maradék vizet (5ev.)
A tojásfehérjét kemény habbá verjük és óvatósan nehogy összetörjön beleforgatjuk a tojásos-lisztes masszába.
A tésztát sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük és rászórjuk a lisztbe hempergetett meggyszemeket.
160fokos sütőben kb.25-30perc alatt készre sütjük. Tűpróba azért érdemes!!
Amikor kihűlt felvágjuk és poreritrittel megszórhatjuk.


Egész tepsi (10szelet)
1262 kcal, 55g fehérje, 184g szénhidrát, 31g zsír


1 szelet:
126 kcal, 5.5g fehérje, 18g szénhidrát, 3g zsír