Kosár
0
0 Ft
Hozzávalók:
▫️300g karfiol
▫️1 egész tojás
▫️30g zabliszt
▫️40g teljes kiőrlésű panírmorzsa
Mártogatóshoz:
▫️40g 12%-os tejföl
▫️fokhagyma, aprított újhagyma
Elkészítés:
A karfiolrózsákat enyhén sós vízben kb. 5-10 percig főzzük, majd ha elkészültek, leszűrjük őket.
A tojást felverjük, sózzuk. A karfiolokat megforgatjuk a lisztes-tojásos- panírmorzsás keverékben és sütőpapíros tepsiben olaj nélkül 180 fokon aranybarnára sütjük.
A zúzott fokhagymát összekeverjük a tejföllel és apított újhagymával, majd ezzel együtt tálaljuk a rántott karfiolokat :)
Nagyon fini! ☺
Tápérték:
483 kcal, 14g fehérje, 63g szénhidrát, 24g zsír