Egyszerű zabkása recept

2022.07.11



Hozzávalók:

50g zabpehely
100g gyümölcs
250 ml növényi tej
édesítő



A zabpehely kíváló forrása olyan ásványi anyagoknak, mint a foszfor, a mangán, a magnézium, a réz, a vas, a cink és a folsav, illetve többek között B1- és B5-vitamint is tartalmaz. Továbbá ismert vérnyomás- és koleszterinszint-csökkentő hatása és kiváló komplex szénhidrátforrás. 

A zab legnépszerűbb fogyasztási módja a zabkása, melynek elkészítése nagyon egyszerű.
50g zabpelyhet önts fel 250ml tejjel / növényi tejjel.
Közepes lángon, állandó kevergetés mellett főzd addig, míg megpuhul. Édesítsd tetszőleges mennyiségű édesítővel. (Én pici folyékony steviát szoktam használni)
Tálaláskor ízesítsd tetszés szerint gyümölcsökkel vagy fahéjjal / kakaóporral.