6 LEHETSÉGES OK, AMI MIATT NEM TUDSZ FOGYNI


Nem megy a fogyás? 
 Most feltárunk 6 lehetséges okot,
ami miatt mindig kudarcba fulladsz.
Lássuk melyek azok!

1. lehetséges magyarázat: 

Napi 2-4 liter folyedék elfogyasztása javasolt.
A folyadékigény átlag felnőttek esetében 2 liter/nap, Ami fizikai aktivitás, sport során és a hőség hatására tovább nő. Ebben természetesen a táplálékunkkal elfogyasztott víz is beleszámolható.
Ha ez alatt iszol, a szervezet azzal lesz lekötve, hogy egyik helyről a másikra szállítsa a vizet és nem fog olyan "luxustevékenységekkel" törődni, mint az izomépítés vagy fogyás / testzsírt csökkentése.

2. lehetséges magyarázat: 

A szervezetnek átlagosan 7-9 óra alvásra van szüksége, diéta alatt akár többre is, hiszen a szervezetnek még alacsonyabb az energia szintje.
Hosszú távon lévő kevés és rendszertelen alvás nem, hogy fáradékonyságot okoz, de sok betegség okozója, és a kialvatlanság ráadásul hízáshoz is vezethet.
Hiszen a szervezetünk jobban fogja kívánni a szénhidrátban dús, cukros ételeket, hogy mihamarabb energiához jusson.

3. lehetséges magyarázat: 

Stresszes életmód nagyban közrejátszik abban, hogy nem sikerül elérni a célod. A stressz negatív hatásai a test működésére többek között a
depresszió, hangulatingadozás, alacsonyabb fájdalomküszöb, gyengébb immunrendszer, emésztési zavarok (pl. lassú emésztés) emelkedő vérnyomás és/vagy pulzus, csökkenő libidó, fokozott zsírraktározás, fokozott izzadás és folytonos fáradtságérzet és rengeteg betegség okozója is.
Szinte lehetetlen 100%-ig elkerülni a stresszhelyzeteket, de az alábbi tippek rendszeres alkalmazásával jelentősen csökkenthető a stressz mértéke: előretervezés, jóga, meditáció, masszás, rendszeres sportolás,  természetben töltött idő, kirándulás, megfelelő alvás, pihenés, szex.

4. lehetséges magyarázat: 

A megfelelő fehérjebevitel nem csak sportolók esetében fontos.
Ez egy úgynevezett építő makrotápanyag. A hajszáltól kezdve a bőr és belső szerveink is fehérjékből épülnek fel.
Testsúlykilogrammonként  1,5-2g fehérjét érdemes bevinni naponta, ez már elegendő sportolóknál az izom megtartáshoz vagy akár az izomnövekedéshez is. 
A fehérje egyike a három tápanyagfélének, amelyre szervezetünknek nagy mennyiségben van szüksége. Alapvetően fontos a test egészséges működéséhez, hiszen minden sejtszinten lejátszódó folyamatban részt vesz. (izommunka során keletkezett mikrosérülések javításában, az izmok, csontok, inak adaptációjában a terheléshez, hozzájárul  az izomnövekedéshez, valamint az immunrendszer normál működéséhez) 
A fehérjepótlás mindamellett, hogy segíti az építő folyamatokat, növeli a zsírmentes izomtömeget, valamint a regenerálódást is támogatja.
Miben van sok  fehérje? 
Pl. húsok,  halak, tejtermékek(túró, sajtok, stb.), tojás.

5. lehetséges magyarázat: 

Rengeteg ember nem sportol, mert nem tudja beilleszteni a napirendjébe, ám a testmozgás egészségügyi hatásai mindenkinek jól jönnek. Például napi 30 perc intenzív séta is már kalóriát  és zsírt éget,  javítja az egyensúlyt, csökkenti a vastagbélrák kockázatát, segít csökkenteni a stresszt, stb. Ha úgy érzed rendszeresen nem is tudsz edzeni, törekedj bármi fajta testmozgás beiktatására.
Például munkába menet, ha teheted menj biciklivel vagy az utolsó pár buszmegálló helyett inkább sétálj. Lift helyett mindig válaszd a lépcsőt. 
Hidd el, tested meghálálja!  

6. lehetséges magyarázat: 

Nem csak az jelenthet problémát, ha túl sokat eszünk, de az is, ha túl keveset! Elbukhatunk a túlzott kalória fogyasztáson, de a kevés kalóriabevitelen is.  Az egészséges ételekről azt hisszük mértéktelenül fogyaszthatóak, de ez hatalmas tévedés. 
Esetleg éppen ellenkezőleg és koplalásba kezdünk, huzamosabb időn keresztül az alapanyagcserénk alatt eszünk, amivel elérjük, hogy a szervezet az izmot kezdje el lebontani és az anyagcserénk teljesen lelassuljon.
A tökéletes beviteli szint megtalálásában játszik szerepet a személyre szabott étrend, ahol a neked megfelelő kalória és makrótápanyag szintet számoljuk ki!