Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe

Szénhidrát csökkentett medvehagymás pogácsa

2017.04.13

Szénhidrát csökkentett medvehagymás pogácsa

nevtelen.png

 

Hozzávalók:


tésztához:
180g zabliszt
80g nocarb sütőmix (+20g a nyújtáshoz)
1 db tojássárgája
150g 12%-os tejföl
1 csomag instant élesztő

+annyi meleg víz,hogy nyújtható tésztát kapjunk

 

rétegezéshez:
30g kókuszolaj
egy csokor medvehagyma


 

kenéshez:
1 db tojás sárgája

 

Elkészítés:
A tészta hozzávalóit jól összedolgozzuk és összegyúrjuk majd 30-40 percet hűtőbe tesszük pihenni.

Amíg pihen a tészta addig a  medvehagymát késsel apróra vágjuk egy deszkán és a kókuszolajjal jól elkeverjük.

Ha pihent a tésztánkat  lisztezett deszkán 5 mm vastagságúra kinyújtjuk.

Megkenjük a medvehagymás kókuszolaj  felével majd a felső részét ráhajtjuk a közepére, ezt is megkenjük, és az alsó részt is ráhajtjuk. Majd ezt is megkenjük. A két oldalát behajtjuk a közepéig. És még ezt is összehajtjuk félbe. Tiszta konyharuhával letakarva fél órát pihentetjük.

 

Ha letelt a fél óra akkor ujjnyi vastagságúra gyúrjuk, majd pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk. Sütőpapírral bélelt tepsire tesszük, felvert tojással megkenjük, majd 200 C fokra előmelegített sütőben kb. 15 perc alatt szép pirosra sütjük őket. Nekem ebből a mennyiségből 34 darab lett :)

 

Tápérték:
Egész: (34db)
1506 kcal,  41g fehérje, 126g szénhidrát, 72g zsír 

1 darab:
44 kcal, 1g fehérje, 4g szénhidrát, 2g zsír 

 

nevtelen.png
 

 

 


 

proba05.png        proba06.png