Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe

PROTEINES PISKÓTATEKERCS

2015.07.21

PROTEINES PISKÓTATEKERCS

 

 

Hozzávalók:

piskótához:
4 db tojás
4 evőkanál víz
55g zabliszt
1 púpozott kávéskanál sütőpor
édesítő

Krémhez:
50g csokis fehérjepor
30g zsírszegény kakaópor 
édesítő
+pici víz

Elkészítés:

krém elkészítése:
a fehérjeport összekeverjük a kakaóporral és az édesítővel majd kevergetés mellett csak annyi vizet adunk hozzá, hogy krémes állagot kapjunk ez kb 3-4 evőkanál vizet jelent.

Piskóta elkészítése:
A tojásokat kettéválasztjuk , 
a fehérjét egy csipet sóval felverjük, A sárgáját édesítővel kikeverjük majd hozzáadjuk a vizet, a zabot és a sütőport majd a masszát alaposan összekeverjük és sütőpapírral bélelt tepsibe szépen eloszlassuk. 
8-13 perc sütés után kész , ha kivettük rákenjük a krémet ,feltekerjük és hűtőbe tesszük fél órára 

Tápérték:
807 kcal , 79g fehérje , 46 g ch , 32g zsír

 

cukormentes.png