Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe

Paradicsomos húsgombóc csirkemellből édesburgonyával

2017.04.21

 

Paradicsomos húsgombóc csirkemellből  édesburgonyával

nevtelen.png

 

 

Hozzávalók: (húsgombóchoz):
400g darált csirkemell
80g bulgur
1 egész tojás
1 db vöröshagyma
só,bors, pirospaprika

 

Szósz:
200 ml sűrített paradicsom
(48kcal,3g fehérje, 8g ch , 0 g zsír )

 

Elkészítés:

A vöröshagymát apróra vágjuk.
A hozzávalókat alaposan elkeverjük  , majd egy nagy fazékba felteszünk vizet forrni  , dobunk bele egy darab húsleves leves kockát majd ebben  a vízben 20-30 perc alatt készre főzzük a gombócokat.
Nekem ebből a mennyiségből 7 darab lett és steak édesburgonyával tálaltam amit sűtőpapiros tepsiben készre sütöttem olaj hozzáadása nélkül, a gombócokat a végén leöntöttem sűrített paradicsommal. isteni finom így magában is.

 

Tápérték:
Összes ( csak a gombócok -7db- )
840 kcal, 114g fehérje, 67g szénhidrát , 11g zsír 


1 darab gombóc:
120 kcal, 16g fehérje, 9.5 g szénhidrát, 1.5g zsír 

 

nevtelen.png

 

 

 

nevtelen.pngnevtelen.png