Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe

Kevert Meggyes

2015.06.12

Kevert Meggyes

Hozzávalók:
4db tojás
200g graham liszt /zabliszt
400g magozott meggy
6g szódabikarbóna
10ev. Forró víz
Édesítő
Aroma(rum)

Elkészítés:
A sütőt előmelegítjük.
A tojássárgáját édesítővel gépi habverővel 10 perc alatt alaposan összedolgozzuk. A víz felét hozzáadjuk (5ev.)
Szódabikarbónával elkevert liszthez hozzáadjuk a maradék vizet(5ev.)
A tojásfehérjéket kemény habbá verjük és óvatósan nehogy összetörjön beleforgatjuk a tojásos-lisztes masszába.
A tésztát sütőpapirral bélelt tepsibe öntjük és rászórjuk a lisztbe hempergetett meggyszemeket.
160fokos sütőben kb.25-30perc /tűpróba azért érdemes!!


Egész tepsi
1262 kcal (55g fehérje ; 184g szh ; 31g zsír)

Fele: (kb 7db)
631 kcal ( 27g fehérje ; 92g szh ; 16g zsír)

 

 

524427_1411701912376350_428143249_n.jpg