Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe

Karfiol alapú vega pizza lépésről lépésre

2015.11.13

KARFIOL ALAPÚ VEGA PIZZA

pizas.png



Hozzávalók:

tésztához:
360g karfiol
2 db egész tojás
100g tolle light  trapista sajt
só , bors

feltét:

100g cukormentes paradicsompüré
300g csiperke gomba
100g tolle light trapista sajt

 

aapizza01.jpg

 

Elkészítés:
A  nyers karfiolt apróra  vágjuk, majd botmixerrel „összetörjük”

aapizza02.jpg


hozzáadjuk a két tojást és 100g reszelt sajtot hozzáadunk a tésztához és alaposan elkeverjük, majd a masszát sütőpapiros tepsibe eloszlatjuk kör alakban, sütőbe aranybarnára sütjük,

 

aapiza04.jpg


aapizza03.jpg

Majd kivesszük, megkenjük cukormentes paradicsompürével , ráhelyezzük a feltétet ( itt gomba) és  a sajtot és további 20-30 percig sütjük..

aapizza05.jpg


aapizza06.jpg


TIP:
Gombát ne használjon senki, ha nem akarja , hogy elázzon a tészta (tapasztalat ), ajánlanám a brokkolit, ha mindenképp vega pizzát szeretnénk, de akár tehetünk rá csirkemell sonkát vagy darált csirkemellet..


Egész  pizza tápértéke (gombával):
813 kcal , 96 g fehérje , 32g szénhidrát , 34g zsír

1 adag ( a pizza fele):
406,5 kcal  ; 48g fehérje ;16g szénhidrát  ; 17 g zsír

 

aapizza07.jpg

 

RECEPT: Kollár Brigi  - Kolly -
FACEBOOK: www.facebook.com/KollyDiet
INSTAGRAM: kolly_workout