Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe

Cukkinis csirkefasírt lépésről lépésre

2015.08.15

 

Cukkinis csirkefasírt 

 

Hozzávalók:
250g csirkemell
300g cukkini
1 db egész tojás
30g zabliszt/ledarált zabpehely  a legjobb , bár én itt  aprószemű zabpehellyel dolgoztam.
só,bors (ízlés szerint egyéb fűszer)

 

Elkészítés:

1. A csirkét apróra vágjuk  és a cukkinit lereszeljük   majd összekeverjük a fűszerekkel, a zabpehellyel/zabliszttel illetve a tojással .

 

 

sam_0833.jpg

 

zz.png

 

2. A hozzávalókat alaposan összedolgozzuk, majd sütőpapiros tepsibe tesszük kis golyókat formázva.
 

zz.png

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

zz.png

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

3. Majd a csirkefasírtot aranybarnára sütjük, ez nálam 40 perc volt :)
Ne ijedjünk meg , ha sokkal puhább , mint a rendes fasírt, de ezen lehet javítani , ha több zabpehellyel dolgozunk, hogy felszívja a cukkiniből való vizet :) Nekem 15 db gombóc lett ebből a mennyiségből:)


Tápérték:
egész: 535 kcal , 77 g fehérje , 30g ch , 12g zsír
1 db gombóc: 36 kcal , 5g fehérje , 2g ch , 0.8 g zsír

 

zz.png