Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe

Csokipuding avokádóból

2015.08.18

Csokipuding avokádóból 

 

Hozzávalók (2 adaghoz):

1 db érett avokádó
30 g Impact Whey Protein (ITT TALÁLOD)
10 g cukormentes kakaópor
1 dl zsírszegény tej(0,1%-os)

 

Elkészítés :
Válasszunk egy érett avokádót -ami kellően puha , a boltokban gyakran megtalálható kőkemény avokádók még éretlenek. Ezeket is nyugodtan megvehetjük de számoljunk azzal, hogy néhány napba beletellik, míg a gyümölcs fogyasztásra alkalmas állapotba kerül. Ha aznapra keresel avokádót, vadássz a puhább, de még nem teljesen plötty darabokra. A keményen vásárolt avokádó általában nem túl kényes, a hűtő aljában lassabban puhul meg, a pulton, papírzacskóban gyorsabban (2-3 nap alatt), míg sokak szerint a turbó érlelés tuti módszere az, ha egy banánt is teszünk mellé a zacskóba.

Na  ,de ha tökéletes az avokádó akkor nyissuk szét ,  távolítsuk el a magját, majd egy kanállal kaparjuk ki a belsejét és a többi hozzávalóval együtt turmixoljuk össze és már lehet is fogyasztani, ha hűsítő finomságra vágsz akkor 30 percre beteheted a hűtőbe is  én díszítésnek MYSYRUP - Cukormentes Sziruppal locsoltam meg :)

/ A tej mennyisége itt is függ a protein állagától - a tejsavó alapúak kevesebb tejjel is krémesednek, a szója/kazein tartalmúak picit többel. Javaslom, hogy fokozatosan adagold hozzá és nézd az állagát, mennyire sűrűsödik! /

 

Tápérték
 (egész) : 526 kcal, 33g fehérje  , 26g ch  , 36g zsír
(egy adag) : 263 kcal , 16g fehérje , 13g ch , 18g zsír

 

Az avokádó nagyon jó E-vitamin forrás, valamint nagy mennyiségű C-vitamint is tartalmaz. Magas zsírtartalmú, de ezek a zsírok egyszeresen telítetlen zsírok, amelyek a koleszterinszint csökkentéséhez is hozzájárulnak. Fehérjetartalma magasabb, mint bármilyen más gyümölcsnek. Nagyon sok benne a béta-karotin. A gyümölcsök közül a legmagasabb magnézium, folsav, E-vitamin és K-vitamin tartalommal bír. De nem túl alacsony kalóriatartalmú gyümölcs: 10 dkg avokádóban 218 kalória van.
Érdekességképp meg kell említeni, hogy amíg a legtöbb gyümölcsnek az érés folyamán nő a cukortartalma, addig az avokádó cukortartalma az idő előrehaladtával csökken.

 

av.jpg