Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe

8 dolog,amit ne csinálj edzőteremben

2017.04.11

 

8 dolog,amit ne csinálj edzőteremben

 

Manapság egyre többen figyelnek  az egészségükre: futnak, különböző  sportokat űznek, vagy végeznek valamilyen egyéb mozgást. Az edzések lebonyolításának  legkényelmesebb  módja a konditermek látogatása, ahol rengetegféle gép, eszköz, súly  közül  válogathatunk, személyi edzőket fogadhatunk, a legtöbb helyen pedig csoportos órákon is részt vehetünk.

Most a legfontosabb szabályokat vesszük sorra, amelyet sajnos nagyon sokan megszegnek, igaz, a legtöbben bármiféle ártó szándék nélkül.
Ezekre érdemes  odafigyelni edzések során illetve az öltözőben.

 

 

1. Ne hagyd a gépeket izzadtan Az edzés közbeni izzadással semmi gond nincs, elvégre ezért jár az ember sportolni, Viszont a törölköző  használata elengedhetetlen része az edzőtermi etikettnek,mint ahogyan a gépek áttörlése is, azok használata után.

 

nevtelen.png

 

 

 

 

2. Ne foglalj el olyan eszközt, amit nem használsz. Vannak emberek, akik szeretnek a gépek körül lődörögni, anélkül hogy érdemi munkát végeznének rajtuk A mobiljukat nyomkodják, e-mailezgetnek, szelfieket  lőnek ..vagy csak egyszerűen pihenni ülnek  le egy gépre, miközben mások lehet, hogy pont azt használnák. Ha lemész edzeni, azért vagy ott, hogy eddz. Ezt ne feledd.

 

 

nevtelen.png

 

 

 

 

 

3. Telefonálások, zenehallgatás
Talán a legidegesítőbbek azok, akik hosszas, és jó hangos beszélgetéseket folytatnak le telefonon. A másik nem kevésbé irritáló csoportba azok tartoznak ,
akik zavaróan hangosan hallgatják a saját zenéiket.
Fülhallgató, könyörgöm!

 

nevtelen.png

 

 

 

 

4. A gépeket mindenki használhatja
Ne  foglalj be egy eszközt az indokoltnál több ideig. Ne használd a futópadot  két órán át, ha látod, hogy többen is várnak rá.

 

nevtelen.png

 

 

 

 

 

5. Súlyok széthagyása
Az óvodás korban megtanult alapvető szabályok itt is érvényesek ahogyan 5 évesen sem hagyhattad szanaszét a játékokat, a súlyzókat és súlyokat  illik visszatenni eredeti helyükre. A rossz helyen hagyott súlyokban bárki eleshet, megsérülhet.

 

nevtelen.png

 

 

 

 

 

 

6. A többiek sürgetése
Másfél óráig használni egy gépet elég illetlen dolog, de ugyanannyira idegesítő az is, ha karba tett kézzel, szemet forgatva állsz valaki elé, aki éppen keményen edz.

 

nevtelen.png

 

 

 

 

 

7. Késés
Ne késs az órákról. Akár csoportos tevékenységekről, akár személyi edzésekről van szó. Nem azért fizetsz, hogy az edződet  és a többieket hátráltasd.


nevtelen.png

 

 

 

 

 

 

8. Az öltöző nem a privát fürdőszobád
Mindig van egy személy, aki pucéran parádézik az öltözőben, ezzel a többieket igen kellemetlen helyzetbe hozva.
El hisszük, hogy annyira tele vagy önbizalommal, hogy legszívesebben mindenkinek megmutatnál magad ruha nélkül, de hidd el, ez nagyon kevés embert érdekel, főleg  nem az azonos nemű társaidat .
Tiszteld a többieket, és a privát szférájukat. 

 

nevtelen.png

 

 

 

 


 

proba05.png        proba06.png